luni, 19 februarie 2007

Diminetile virgine

Ok. M-am intors. Hello to myself.

Scaunul MEU, printre multe alte caracteristici (cum ar fi "naspa", "mare", "negru"), pana azi dimineata avea si caracteristica de a fi invers. Adicatelea, de fiecare data cand incercam si eu, ca toti oamenii care au scaune care se dau pe spate, sa ma.. dau pe spate, observam ca n-avea nici un chef de yoga. In schimb, la comanda "bend over!", raspundea de minune. Ma duceam pe fata mai ceva ca intr-o balanta, in care de o parte pui moralitatea, si de cealalta ma pui pe mine.
Asa ca m-am hotarat, intr-o zi cu soare (azi), sa-l repar. Incredibil! Un scaun minunat de demontat. Si cam atat. Ca sa-l remontez, a trebuit sa incerc vreo zece pozitii, cate una pentru fiecare piesa a sa. M-am trezit socat de faptul ca daca reusesti sa remontezi scaunul asta de vreo trei ori, le poti spune tuturor ca ai citit si pus in practica Kama Sutra in 30 de minute, fara sa-ti fie frica vreo secunda ca ai mintit.
Na, minciuna e echivalenta cu adevarul. Dar adevarul nu e niciodata echivalent cu minciuna. A minti, in general, da rezultate mult mai bune decat a spune adevarul. Am trei pule.

Dedic urmatoarele cateva randuri tuturor proastelor din lume.

Pff. Sunt o floricica, mica-mica, super simpatica, frumusica si draguta si nevinovata! Cacat. Imi vine sa borasc cand vad copchile de 15 ani, sau, si mai rau, fiinte de acelasi sex (feminin), pe putin cu vreo 5 ani mai mari, care se comporta ca un CACAT. Yo, wake the fuck up! Nu traim intr-o lume perfecta, relatia care o ai tu cu manelistul ala puturos/"hausarul" ala cu tepi in cap/bla bla (unde bla bla tine sa acopere cam toate categoriile de femei cu pula din lume) nu e o relatie perfecta. Nu e cea mai cea din Universul asta. Nu va iubiti voi doi cel mai mult pe lumea asta. N-o sa traiti fericiti pana la adanci batraneti. Pentru ca unul din voi doi va fi tentat, suta la suta, sa incerce si altceva. Nu merge faza cu "traieste clipa", pentru ca dupa ce ai trait-o, intri in depresie si iti vine sa te omori. Sper ca m-am facut inteles. Mersi.


Ok, acum ca am rezolvat asta, sa trecem la problema diminetilor virgine. Of, ce mi-e dor sa am 15 ani. Ce prost eram, dom'le! Cu putin noroc, eram mai prost decat acum.. pe carari umblate de toata lumea, super optimist, super cenzurat, super fericit. Eram fericit si eu, candva, pe vremuri. Dar, de la dracul ala optimist ce eram atunci, am ajuns la o fiinta ciudata, careia ii e lene sa se barbiereasca, careia ii place la nebunie sa caute logica si motivul in absolut orice, care-si fumeaza tigara numai pentru ca e singura chestie pe care o poate arde cand vrea, and so forth.
N-am fost mahmur niciodata. De imbatat, m-am imbatat de zeci de ori, si acum mi-e rusine sa intru in anumite localuri. In schimb, dupa fiecare betie, ma trezesc pe la 6 dimineata si-mi izbesc viata de o tigara si o plimbare pe-afara, in ceata si racoare. Si de multe ori, am facut (prin analogie) greseala individelor de care vorbeam cateva randuri mai sus. Am crezut ca-s singurul om din lume care trece prin asta, ca-i dimineata mea si numai a mea, la fel ca si restul diminetilor in care scoteam capul pe geam si expiram aburi, privind straduta pustie de sub geamul meu. Ca-i o dimineata virgina, nemaivazuta de nimeni pana acum. Ca totu'i inofensiv, inca. Totul e adormit si mort, si numai eu sunt treaz si pot profita din plin de letargia in care am lasat orasul, cand m-am bagat in pat, candva, prin mijlocul noptii.
Dar, incet, incet, am ajuns la concluzia ca experientele proprii si personale nu inseamna nimic, daca n-ai cu cine le impartasi. Daca ai cu cine le impartasi, ai doua variante. Ori persoana careia ii spui, te intelege - adica a trait si ea aceleasi sentimente, deci senzatia ta nu este unica, ori nu te intelege, deci n-ai cu cine-ti impartasi experientele, deci nu valoreaza nimic. In ambele cazuri, patratul nu devine cub, ci se rezuma la un mediu 2D, ce nu poate percepe aparitia creionului pe hartie..
Asa ca mi-am schimbat total parerea despre dimineata. Nu mai este o fata de treaba, asa cum o credeam. E o curva penala, sparta de toata lumea, in functie de cat de matinal e fiecare. Ma inseala in fiece clipa, imi spulbera sperantele si asteptarile, imi degenereaza visele si ambitiile, imi limiteaza imaginatia si imi seaca senzatiile.
Nu stiu de ce, dar cand ma gandesc la expresia asta, de "dimineata virgina", ma simt vinovat pana'n varful crestetului. Imoral.
Cine se scoala de dimineata, seara are scuza ca-i treaz de la 6.
Am sa pun diacritice alta data.
O seara buna, si o dimineata V I R G I N A .

11 comentarii:

Anonim spunea...

daca nu ai particulariza diversificarea si daca nu ai uniciza neoriginalul.. ar trebui sa te arunci de la etaj.. ar insemna ca esti perfect de acord ca dragostea e doar un sentiment, un amestec de neurotransmitatori si de mediatori chimici si ca ceea ce simti sau ma rog.. crezi ca simti.. sunt doar modul creierului tau de a`si cam bate joc de tine. ce trist !

Albastru de cafea spunea...

Diversificarea, ca un cuvant de sine statator, defineste un complex de actiuni, stari, cuvinte, ce duc la o alta baza decat cea initiala. Tocmai prin ceea ce se vrea, acest cuvant particularizeaza fenomene. Neoriginalul este unic, pentru simplul motiv ca originalul nu poate fi exemplificat. Deci daca dintre doi poli opusi, doar pe unul il putem observa, de ce nu l-am uniciza?
Dragostea e un cacat. Sentimentele din care se compune dragostea, eh.. asta e altceva. Alea chiar le pretuiesc.

Anonim spunea...

Pardon mon cher EU am trei pule.

Albastru de cafea spunea...

Cu totii are trei pula.

Anonim spunea...

nu poti pretui parti din intreg si sa nu pretuiesti intregul. n`ai cum spune ca dragostea e o porcarie, dar ca iti plac elementele care o alcatuiesc.

Albastru de cafea spunea...

Pariu?
Uite, mie imi place friptura de pui. Imi place si mierea de albine. La fel de mult imi place si, nu stiu, sa zicem, ceapa. Si piperul. Si zaharul. Ghici ce nu imi place. Astea toate la un loc.
Vrei si invers? Uite, mie imi place friptura de pui. Dar uleiul, puiul crud si vinul, nu imi plac, separate.
Have a nice day!

Anonim spunea...

gresesti.. friptura de pui nu e formata din ulei si pui crud.. ci din ulei, vin si pui crud care trec printr`o transformare, deci deja nu mai sunt doar ulei, vin si pui crud luate separat.. la fel si pentru primul tau exemplu.. chiar daca grecii, francezii, turcii si dracu mai stie cine fac mancaruri cu ingredientele astea.. ingredientele sufera o transformare, care le face sa difere de ce erau initial.

Anonim spunea...

anonymous, cred ca albastru asta vroia sa zica altceva. se referea la friptura, metaforic, nu pragmatic.

Albastru de cafea spunea...

Nu, era pe bune, dar era doar o analogie. Ei, lasa, cu totii suntem tentati sa ducem analogiile la extrem, doar ca sa le spulberam :D

Anonim spunea...

ii aduceam contraargument la argumentul lui.. eh uateva

Anonim spunea...

E adevarat, oarecum... Si tocmai de aia fiecare moare de draci ca nu are nimic NUMAI al lui... Pana si mutra se gaseste vreunu sa o aiba la fel ca a ta. Bine, nu ma refer aici la imitatie perfecta, dar, ca idee, intr-un sens larg, nimic nu e unic... :|

Te invit sa citesti asta... e cam aceeasi viziune, tocmai ca sa-ti demonstrezi ca nu e nimic unic, ca nu doar tu vezi lucrurile asa :))

http://alexmarciuc.com/archives/53

Despre mine

Fotografia mea
Când mă simt mai prost ca mine Şi cu toţii suntem proaste, Vreau să fie iarăşi bine Să mă'nec în berea noastre.