duminică, 9 decembrie 2007

Ro. As in Robert

Ba. Ce pula mea. N-am nimic inteligent de spus. Nici macar ceva interesant. Dar am sa-mi dau cu incercatu', cine stie, poate iese ceva. Astazi voi vorbi despre un prieten de-al meu. Robert.
Inainte de toate, simt ca ar trebui sa precizez ceva, ante litteram.
In general ma doare in pula de absolut tot ce e legat de prietenii mei, exceptiile fiind atunci cand chiar au nevoie de ceva, si prin asta nu ma refer la bani. Ma pricep sa dau palme, si o fac cat de des pot. Chiar nu ma intereseaza daca cel criticat are mai multi bani decat mine, are o relatie stabila, si-o trage mai des, sta intr-o vila, are BMW, mai multe facultati sau prieteni mai ok. Nu, dom'le, eu te cac pentru ce faci fix acum, nu pentru ce faci tu in general. Ca e viata ta si ma doare'n cot de ea. Ma deranjeaza doar ceea ce faci tu, cat timp stai prin preajma mea. Si daca o dai in bara, eu iti voi explica foarte simplu si frumos cum poti sa taci dracului din gura si sa stai in afara anumitor subiecte.
Robert, daca citesti randurile astea, vreau sa intelegi, inainte de toate, ca nu ma iau de tine. Si daca imi irosesc timpul scriind aici, e dovada de prietenie, nu de altceva. Sa-mi bag pula de nu.
Ok. Acum, ca am clarificat asta, sa trecem la subiect.
In orice grup de prieteni, de orice fel ar fi el - relatii colegiale, amicale, contextuale, fiecare persoana isi are rolul sau, bine stabilit, bine stiut, si grupul se asigura non stop ca nimeni nu incearca sa-si schimbe acel rol. Cel mult la betie devenim cate o bucatica din altceva, dar in rest nu ni se prea da voie.
N-am dreptate? Ok, asa o fi. Dar eu o tin pe a mea, deoarece sunt un incapatanat execrabil, si continui prin a spune ca intr-o prietenie nu exista democratie. Nu, nici comunism. Ci doar tiranie. Cand faci cunostinta cu cineva, iti asumi o eticheta, predai o carte de vizita, si in functie de asta esti acceptat sau nu. Ca la un interviu. Daca X se prezinta drept un pulalau care si-o trage in draci dar n-are pic de creier in cap, niciodata nu va avea dreptul sa se duca la Y si sa-i spuna ca nu s-a mai futut de mult timp. Sau ca s-a gandit foarte mult in ultima vreme la consecintele gaurii in ozon asupra ecosistemului. Deoarece va fi luat in ras, in cel mai bun caz. In general va fi doar ignorat si-atat. Mda, va fi concediat, ca sa reiau analogia de mai sus.
Nu avem voie sa ne schimbam fata de cei de langa noi. Ma refer la cei de care chiar ne pasa si fata de care ne-am dezvoltat, de-a lungul timpului, o relatie simbiotica. In cel mai rau caz, doar de-a lungul timpului, cate un milimetru pe luna sa dam la iveala din ceea ce am vrea sa fim, si cate doi milimetri pe saptamana sa dam la o parte ceea ce nu ne convine. Orice schimbare brusca in comportament va fi ignorata si risti sa-si bata pula prietenii de tine. And that's fucking serious, 'cuse you need them.
Hai sa zicem ca si X s-a gandit la lucrul asta. Si dupa o mare perioada de timp, a ajuns la concluzia ca inainte de a se gandi daca vrea sa se schimbe fata de prietenii sai, trebuie sa se gandeasca daca merita riscul asta. Si sa presupunem ca X s-a pierdut, undeva pe drumul ratiunii, si a ajuns la ideea de complex. Nu complexul, ca un complicat. Ci complexul, ca o frica de sine. Asa ca, inarmat pe de o parte cu decizia de a se schimba, si pe de cealalta parte, tras in spate de complexe idioate, a actionat. Ghici ce poate iesi de-aici, daca nu un adevarat dezastru.
Daca una e blonda grupului si stii din start ca n-ai ce vorbi cu ea, asa ca te multumesti prin a rade de ea pe la spate, cu persoane ce le consideri neblonde, altul e fraierul si te-ai saturat deja sa auzi fiecare esec al sau, alta e curva si te poti lauda cu numarul ei de telefon de fiecare data cand un prieten iti zice ca e nefutut, altul e ala care vorbeste incredibil de mult si-ti vine sa-i bagi pachetul de tigari pe gat, ca sa taca dracului, alta e timida ce te face sa zici "pula, pizda, pizda, pula, muie, coaie, fut" cu o satisfactie imensa, vazand-o cum se inroseste sau se uita ciudat la sucul din fata, altul e baiatul de treaba cu bani si pizde pe care iti vine sa-l arunci de la etaj, doar pentru ca nu esti si tu privit ca el (dar totodata presimti ca ascunde un groaznic secret, pula mea, o fi pedofil) etc etc etc.. Sa se faca un singur schimb de roluri aici, si totul se duce dracului. Cum ar fi ca blonda sa ajunga sa rada de tine, iar timida sa se futa in draci/sa-si dea ea cu presupusul despre sex? Pai.. ai incerca sa o bagi in ma-sa pe blonda, dar sa vada asta cat mai multi oameni odata, iar pe timida ai face-o curva/ipocrita pana in panzele albe. Si s-ar crea o ciudata presiune in grupulet, ajungandu-se, in unele cazuri, ca tu si alea doua sa fiti excluse. Ma rog, poate nu-i prea bun exemplul/concluzia mea, dar macar am incercat. Nimeni nu prea incearca, so I don't give a shit.
Si, acum, dupa o groaza de cuvinte, ajungem la acel tip de prieten ce e plin pana'n unghii de intentii bune, dar esueaza lamentabil de fiecare data. Si oarecum il intelegi, dar stii sigur ca de fapt se mai ascund si alte intentii in spatele alora bune. Ce tin de el si de firea sa. Egoista, desigur, pentru ca suntem egoisti cu totii. Si-ti dai seama ca esueaza deoarece nu stie prea bine ce-s alea prioritati. Cel mult ca definitie de baza, sau aplicata in domenii retardate, dar nu si in viata sa proprie si personala. Si incerci sa-i explici lucrul asta, in speranta ca-l vei ajuta, dar oricum ai face-o, nu merge. Nici pe cale amiabila, nici cu suturi in fund, cu nimic. Si lasi treaba asa cum e, pana cand te afecteaza pe tine, al dracului de direct. Mai exact?
~Eu, nu zic cine, ies la un numar neimportant de beri cu mai multe persoane. Doi dintre cei de fata incearca sa rezolve un .. conflict, sa-i spunem. O discutie oarecum interesanta, deoarece ma incadreaza si pe mine, si chiar as putea retine unele lucruri de acolo, macar sa le citez in viitor si sa-mi dau audienta peste cap. Sau ce dracu' o fi. Dar eu am o mica obsesie cu telefonul meu, si mi-l fut pe toate partile , pana in clipa in care consider al dracului de necesar sa ma bag in vorba si sa spun un cacat.. ceva de genul.. e misto sa ai o relatie, deoarece soarele te va privi cu alti ochi, si cu alti ochi voi privi eu impreuna cu dansa, stelele. Bla bla. (- alter ego NOT speaking now- Sincer, nu mai vad asa o relatie. Acum vreo cinci ani ar fi fost frumoasa o astfel de treaba. Dar mi-am ratat sansa. Vorbesc aiurea. Revenind..) Eh, in fine, trecem de discutia asta.. si la un moment dat m-ar suna cineva, cum sa vin pe-acolo, sa vorbim, sa bem o bere etc. Dar ii explic ca nu prea pot, deoarece sunt cu niste prieteni etc.. a.. pot veni si ei? Ok.. am sa le prezint situatia sub forma unei super mega party cu boxe de 200 wati, pizde cracite, opt butoaie cu bere si un lcd de 33" pe care vom putea vedea cu totii Die Hard 9 si Rocky XXXIV. Hm.. ciudat.. nu ma prea crede nimeni.. dar au pus botul macar partial.. yey.. i'm not gonna go there alone. I'm a piece of fuck. Ma rog. Odata ajunsi acolo, eu incep sa vorbesc despre un prieten bun la un mod oarecum naspet, si ca sa arat cat de mare am eu pula, voi inlocui "dragoste" cu "futut", "relatie" cu "laba la ore fixe", "tipa" cu "pizda" etc. Stiti si voi dictionarul asta de sinonime.(- a.e.N.s.n.- Ma rog, si eu il folosesc, dar nu fac abuz de el, ca in fond daca auzi "FUT FUT FUT" de cinci ori pe minut te ia razna, for fuck's sake!) Asaa... unde eram? a, da. Teapa, ca nu-i nici un fel de show, ci e plin de porumbei care pana acum jumatate de an erau virgini, dar le-a pus ma-sa mana in cap si au camera la camin, unde se pot dezlantui in voie cu individe ce se plictisesc prea tare sa caute ceva mai bun de-atat. Well, who gives a fuck, astia cu care am venit eu au pus bani de bautura, nu prea ma mai intereseaza ce si cum, ii pot ignora in voie.. back la discutia despre ala.. a.. uite-i ca pleaca.. ~
Asaaaaaaaaa... gata cu relatarea din punctul respectivei persoane de vedere. Din punctul meu de vedere? Bai frate, maturizeaza-te, in pula mea. Nu-ti cere nimeni nimic, e de ajuns sa fii tu, si atat. Nu e nevoie sa iei de mana o oarece fata, si sa ne-o prezinti drept o carpa cu care ti-ai tras-o, numai ca sa te credem. Ce mama dracului? Suntem prieteni, nu trebuie sa ne dovedesti nimic, in gatu ma-sii de treaba. Stai linistit, cu totii suntem criticati pe la spate, asta ma include si pe mine, si pe tine. Dar nu inseamna ca de-acum trebuie sa avem crize de constiinta sau sa-i omoram pe ceilalti. Da-i in pizda ma-sii, in fond nu conteaza toate astea. Si nu conteaza nici ce fel de muzica asculti, sau cum te imbraci, sau ce fel de tigari fumezi. Conteaza doar cum interpretezi tu muzica aia, ce intelegi din ea, conteaza doar cum te simti tu in hainele alea si ca nu umbli dezbracat pe strada, conteaza doar cum iti fumezi tigara si cat de mare nevoie ai de una in clipa de fata. Be you. Nu parfumul. Ci tu.

Un comentariu:

Anonim spunea...

hmmm....:|:|:|:|:|:|:|....
nu stiu...

Despre mine

Fotografia mea
Când mă simt mai prost ca mine Şi cu toţii suntem proaste, Vreau să fie iarăşi bine Să mă'nec în berea noastre.